Wat is Smartpaddle®?

Wat is de SmartPaddle®?

Het verbeteren van de zwemtechniek en zwemprestatie is een grote uitdaging. Ons voortbewegen in het water vereist namelijk een complexe samenwerking van onze spieren en gewrichten.

Met behulp van de Smartpaddle® ga je deze uitdaging aan. De Smartpaddle® is een handheld krachtmeter die op elk moment in je slag de kracht meet die je op het water levert. Daarnaast brengt de paddle het traject van je hand in kaart. Zo weet je op ieder moment hoeveel kracht je levert en waar je hand op dat moment is. Met behulp van deze data wordt het vermogen en de efficiëntie van je slag bepaald.

Waarom de Smartpaddle®?

Door middel van kracht bewegen wij ons voort in het water. We brengen het water in beweging en zetten als het ware ‘af’ van het water om vooruit te komen. Hierbij is niet alleen de hoeveelheid kracht, maar ook de richting van de kracht van groot belang. De Smartpaddle geeft door de combinatie van de krachtmeter met het traject van je hand informatie over de richting waarop je kracht zet; op ieder moment van de slag!

Daarnaast is het een innovatief zwemdevice doordat het objectieve data oplevert die inzicht geeft in je techniek. Deze data wordt opgeslagen en kan over tijd vergeleken worden zodat de ontwikkeling van een zwemmer duidelijk wordt.

Kortom de SmartPaddle® heeft alles wat jij nodig hebt om gericht je techniek verbeteren en je zwemprestaties optimaliseren.

Wat meet je?

De SmartPaddle® meet per slag van beide handen de:

  • Kracht in 3 richtingen, gemeten;
  • Traject van de hand voor elke slag, weergegeven vanaf boven-, zij- en vooraanzicht;
  • Snelheid van de hand gedurende elke slag;
  • Aantal slagen per baan;
  • Tijd die over een baan wordt gezwommen;

Met deze gegevens worden onder andere de efficiëntie en het vermogen van de slag bepaald.

Hoe werkt het?

Om te starten en te meten doe je de Smartpaddles® om je middelste vingers met de silicone band. Je verbindt de paddels via Bluetooth met een speciale app op je smartphone. Zodra je op start klikt kun je rustig klaar gaan liggen en beginnen met zwemmen. De paddels detecteren vanzelf wanneer je ‘echt’ start met zwemmen. Nadat je klaar bent, druk je via dezelfde weg op stop. De data wordt direct verzonden naar het analyse platform, waar je de data gelijk kunt bekijken en analyseren.

Denk erom om voorafgaand aan de zwemanalyse de Smartpaddle® op te laden. Dit gaat heel eenvoudig met de bijgeleverde oplader die de paddles draadloos opladen. De oplader zelf is voorzien van zowel een USB-B en USB-C port aansluiting. Je kunt totaal 40 minuten aan sessie opslaan, voordat het geheugen vol zit.

Data interpretatie

Het analyse platform is een website waar je inlogt met gebruikersnaam en wachtwoord. Er bestaat een coach en een sporteraccount. De data is 10 seconden na het stoppen van de meting te zien op dit analyse platform. Alle data wordt overzichtelijk weergegeven in grafieken en tabellen. In onze coaching & instructievideo’s word je op weg geholpen met de interpretatie van de data op het platform. Daarnaast word je automatisch lid van de SmartpaddleNL community. Dit is een kennisplatform waarop je vragen kunt stellen over de data interpretatie aan andere coaches/zwemmers en aan ons. Via onze maandelijkse online-helpdesk kun je meer begeleiding krijgen bij de interpretatie van de data. Met behulp van een videogesprek starten we elke maand een discussie over een onderwerp. Iedereen wordt aangemoedigd om deel te namen en kennis te delen. Wij zijn uiteraard elke helpdesk aanwezig voor het beantwoorden van vragen. Samen weten we het meest!

parallax background

Beter en sneller zwemmen.
Ontdek de Smartpaddle®!

Ja, ik wil een effectievere zwemslag!