Reviews

Thomas

Coach


Als coach zoek ik steeds hoe ik de atleten die ik begeleid beter kan maken. Ik geloof dat een atleet betrokken moet worden in het denkproces van de coaching. In het zwemmen heb ik jaren gewerkt met alle mogelijke analyses. Deze geven een goed inzicht in bewegingsbanen of fysiologische aspecten maar daar stopt het ook. Een ‘next step’ ontbreekt steeds. Inzicht in wat een atleet exact doet en welke spiergroepen aangesproken worden zijn een enorme meerwaarde. In een high performance setting telt immers elk detail.Symmetrie of gebrek daaraan in de slag, bewegingstrajecten, drukverdeling, spiertekorten, allemaal zaken die we via de smartpaddles wel kunnen analyseren.
De feedback die ik krijg van de atleten over de paddles is zeer positief. Ze krijgen een zuivere directe feedback en krijgen inzicht in wat ze doen tijdens de slag. Efficiënter zwemmen begint bij begrijpen van de ‘waarom’. De grootste meerwaarde is voor mij als coach dat via het systeem de atleet nadenkt over de bewegingen in het water.

Babette

Zwemster


In juni 2019 heb ik de SmartPaddle analyse gedaan bij SmartpaddleNL. Na verschillende video analyses gedaan te hebben, had ik het gevoel dat ik nog meer vooruitgang zou kunnen boeken in mijn armslag. Na enthousiaste verhalen over de SmartPaddle analyse, heb ik besloten dit ook te doen.
De analyse is bijzonder leuk en nuttig. Na een paar keer gezwommen te hebben met de Paddles, werden de resultaten besproken. Deze waren erg verrassend. Waar ik voor mijn gevoel met rechts veel beter zwom, bleek ik op basis van de analyse met links veel langer en beter druk te zetten en efficiënter te zwemmen. De analyse geeft duidelijk aan met hoe je druk zet met links en rechts, welke kant op en hoe je armslag precies verloopt in het water.
Ik kreeg direct verbeterpunten aangereikt en gerichte oefeningen voor in het water en op het land die daarbij helpen. De analyse bood inzichten die je op videobeelden of in het water niet (goed) terugziet, dus voor mensen die een extra stap willen maken, sneller of beter willen zwemmen of hun techniek willen verbeteren, kan ik het alleen maar van harte aanraden. Het heeft mij verrassende inzichten gegeven en geholpen om een betere zwemmer te worden.
parallax background

Beter en sneller zwemmen.
Ontdek de Smartpaddle®!

Ja, ik wil een effectievere zwemslag!